На 31. октомври в Гимназия "Меридиан 22" беше оживено и малко страховито. Вместо учениците за часове дойдоха призрачни и приказни създания. Те с изненада откриха, че рано сутринта е станало престъпление и на разследващите е нужна тяхната съобразителност и бърза мисъл, за да разкрият извършителя. 
10. клас, подпомогнати от Нана от 12. клас, се трудиха нуеморно над серия загадки, водещи към престъпника и след около два часа, в които всички други постепенно се отказаха, усилията им се увенчаха с успех и те го заловиха.  
И така 10. клас победиха в хелоуинската загадка. За най-страховит костюм бе отличена Моника от 11 IB клас, а цялостната концепция и представяне на 9. клас им донесоха приза за най-добре украсена стая. 
Особено ярко бе и участието на Камелия, Роберт и Александър от 11А клас, които, вдъхновени от наскоро изучаваното произведение, представиха сцена от "Ромео и Жулиета".

 

 

 

Солидарен хляб

 

На 26 октомври замесихме, украсихме и опекохме хляб заедно с доброволци към "Хлебна къща"- София, който на другия ден бе раздаден на хора в неравностойно положение 

на традиционния солидарен обяд в солидарния клуб на "Храна, а не война"- София 

Клубът по изкуство работи по своя Хелоуийнски проект

Първа CAS дейност

за новите ни IB ученици. Украсяваме училището за началото на новата учебна година.

 

 

 

 

 

На посещение в най-стария колеж в Кеймбридж -Peterhouse - по покана на най-младия професор тук - Деян Михайлов. Срещата с този прекрасен и реализиран млад българин беше истинско вдъхновение за децата. Бакалавър от Оксфорд, магистър и доктор от Кеймбридж, преподава в Чили, Канада и Англия, работи в Института "Айнщайн" в Германия... и на въпроса трябва ли да си много умен, за да постигнеш всичко това, той отговаря простичко: не, трябва само да знаеш какво ти е интересно, с какво искаш да се занимаваш... И така, очакваме втората си среща с него на наша територия. Нашият чай ще бъде без мляко;)