Предизвикателство "Аз по време на карантина"- произведения на ученици от 11IB

"Once upon a time

Roses were red

Violets were blue

On days like these

Kids like me

Felt the quarantine as oh so cruel

A sickening fate and a bewildered I

Come together to make us cry

Pain and death and crisis dawn

Cross my mind like a pitiable song

 

Look and as you'll see, if you think carefully

You've already decided to Come with me

My mind and reality, soon to be torn

For a New world order is bound to be born

Its a fact, all you courageous lads, are in a trade of scorn drats

To begin, to a start to my own obitchuary

A hallucinary crazy game, getting me lost for miles.

May have gotten too torn up as i forgot how to smile

And all this corny poem writing has really made me lose my style."е.

Посрещаме Баба Марта и националния празник с нова изложба с творби на Емил Войчев от 11IB клас

 

 

 

 

 

 

 

 

В навечерието на празника на любовта и виното с 11 IB клас украсихме изложбеното ни пространство и таблото с ръчно изработени сърца. На таблото сложихме и бял картон, на който всеки да напише своите мисли за любовта, красотата и приятелството.

 

 

 

 

В първия учебен ден след ваканцията в Assembly проведохме интересна среща с г-н Васил Василев и г-жа Надя Цветкова от GEO Polymorphic Cloud. С тяхна помощ погледнахме Земята от сателитите на програма „Коперник“- Европейски съюз. Нашите гости ни информираха как програмата съдейства за опазване на планетата чрез предоставяне на данни от Космоса. 
Снимки: Никол Атанасова, 11.IB клас

С много веселие, песни и танци на коледното празненство изпратихме 2019 година. Николай от 12.IB се справи сам с нелеката задача да води шоуто и да забавлява публиката, изпълнила зала „Асембли“. Немската група на г-жа Пекова от 11. А клас откри с атрактивна презентация за немските коледни традиции. Актьори от 8. и 9. клас, със съучастието на 7. клас и под режисурата на г-жа Григорова и Роско Тентън представиха пиесата „Коледна песен“ и развълнуваха всички с великолепната си игра и чудесния си английски. Наталия от 9. клас спечели първа награда в традиционния конкурс за коледен разказ на английски език. Моника от 11.IB и Жаки от 9. клас повдигнаха празничното настроение с любими коледни песни, а група таланти от 9. клас ни изненада с артистичното си изпълнение на народни песни. Изненадите, подготвени от г-жа Еми Атанасова и нейните ученици, продължиха с фолклорни танци и празникът завладя всички. Съвсем неочаквано пристигнаха Дядо Коледа и неговата асистентка в лицето на Атанас и Божидар Колев от 10. клас, за да поднесат коледни и новогодишни пожелания за здраве и успехи на всички ученици и учители. Накрая се събрахме всички около празничната трапеза за последен път тази година с много настроение, с усмивки и очакване за още по-незабравима 2020 година! 
Това, което направи празника ни още по-радостен, бяха резултатите от коледната благотворителна инициатива на гимназистите, които госпожа Куманова обяви. Чрез коледния базар с участието на всички класове бяха събрани 1780 лева, които бяха дарени на Детски център „Капчици“в гр. Шумен за деца със специални образователни потребности. Благодарим на всички ученици и техните родители за щедростта и добротата!

Дъждът и студеното време на 30. ноември не уплашиха нашите сърцати доброволци от 11и 12 IB клас, които посрещнаха своите гости от IB програмата на Гимназия "Йосип Броз Тито" в Скопие. Заедно омесихме и опекохме хляб за хора в неравностойно положение. Разходихме се из забележителностите на Стара София и се забавлявахме. Нашите любезни домакини от "Хлебна къща"-София ни нагостиха с вкусни солети и ни помогнаха да осъзнаем важността на хляба и споделянето. Очакваме с нетърпение новите ни срещи с нашите нови приятели!

На 31. октомври в Гимназия "Меридиан 22" беше оживено и малко страховито. Вместо учениците за часове дойдоха призрачни и приказни създания. Те с изненада откриха, че рано сутринта е станало престъпление и на разследващите е нужна тяхната съобразителност и бърза мисъл, за да разкрият извършителя. 
10. клас, подпомогнати от Нана от 12. клас, се трудиха нуеморно над серия загадки, водещи към престъпника и след около два часа, в които всички други постепенно се отказаха, усилията им се увенчаха с успех и те го заловиха.  
И така 10. клас победиха в хелоуинската загадка. За най-страховит костюм бе отличена Моника от 11 IB клас, а цялостната концепция и представяне на 9. клас им донесоха приза за най-добре украсена стая. 
Особено ярко бе и участието на Камелия, Роберт и Александър от 11А клас, които, вдъхновени от наскоро изучаваното произведение, представиха сцена от "Ромео и Жулиета".

 

 

 

Солидарен хляб

 

На 26 октомври замесихме, украсихме и опекохме хляб заедно с доброволци към "Хлебна къща"- София, който на другия ден бе раздаден на хора в неравностойно положение 

на традиционния солидарен обяд в солидарния клуб на "Храна, а не война"- София 

Клубът по изкуство работи по своя Хелоуийнски проект

Първа CAS дейност

за новите ни IB ученици. Украсяваме училището за началото на новата учебна година.

 

 

 

 

 

На посещение в най-стария колеж в Кеймбридж -Peterhouse - по покана на най-младия професор тук - Деян Михайлов. Срещата с този прекрасен и реализиран млад българин беше истинско вдъхновение за децата. Бакалавър от Оксфорд, магистър и доктор от Кеймбридж, преподава в Чили, Канада и Англия, работи в Института "Айнщайн" в Германия... и на въпроса трябва ли да си много умен, за да постигнеш всичко това, той отговаря простичко: не, трябва само да знаеш какво ти е интересно, с какво искаш да се занимаваш... И така, очакваме втората си среща с него на наша територия. Нашият чай ще бъде без мляко;)