Меридиан 22
World School
International Baccalaureate

За нас

От създаването си през 1998 г. Частна гимназия „Меридиан 22“ изгради име като едно от утвърдените училища в сферата на гимназиалното образование в България. С получаването на пълноправното си членство в Организацията на международния бакалауреат през 2009 г. гимназията придоби статут на международно училище, което предлага нейната Дипломна програма. Това поставя пред нас високи цели и отговорности в унисон с ценностите и принципите на IB.


Името на Гимназия „Меридиан 22“ се превърна в синоним на високо качество на обучението, основен принос за което има екипът от взискателни преподаватели с международни квалификации и опит. Работата в малки групи, индивидуалният подход към учениците и уникалната академична атмосфера са гаранция за постигане на отлични дипломи – IB и български, от нашите възпитаници и тяхната успешна реализация в най-добрите университети в чужбина и в страната.

 

Ценностите и целите ни като международна образователна институция са основани на етическите принципи, заложени в мисията на IBO, и са отразени в мисията на Частна гимназия „Меридиан 22“:

 

 

Нашата мисия е да създаваме образователна среда, която вдъхновява и мотивира учениците да усвоят знанията и уменията, необходими за успеха им в динамичния и изпълнен с предизвикателства 21 век. Целта ни е да обогатим личността и културната им идентичност в дух на интернационализъм, самоуважение и зачитане на другите. Ние ги насърчаваме да бъдат упорити и уверени в себе си млади хора, можещи да вземат отговорни решения при определянето и постигането на целите си и така да направят нашия свят по-добър.

 Реализация на възпитаниците на „Меридиан 22”:

 

London School of Economics

University College London (UCL)

University of Greenwich, London

Queen Mary University, London

Kingston University, London

Richmond University, London

University of Manchester

Birmingham City University

University of Portsmouth

Erasmus University, Rotterdam

University College, Maastricht

University of Vienna

Webster University, Vienna

John Cabot University, Rome

César Ritz Colleges, switzerland

Istituto Europeo di Design, Milano

CITY College, University of Sheffield

СУ “Св. Климент Охридски”

Американски университет, Благоевград

Медицински университет, София

УНСС, София

УАСГ, София

Технически университет, София

Нов български университет, София

и други

Предимствата на обучението в „Меридиан 22” ще намерите в нашата брошура: