Меридиан 22
World School
International Baccalaureate

Through high quality education to a better world!

Through high quality education to a better world!

Through high quality education to a better world!

Отзиви


 

   
   
   

„Меридиан 22“ - най-добрият избор,  който някога съм правил

Повечето от вас знаят за моето минало в една от елитните софийски езикови гимназии, но никога не се уморявам да разказвам историята си отново и отново. Защото този опит ми даде възможност да оценя всичко, което получих след това през краткия си, но пълноценен двегодишен период на обучение в IB програмата на „Меридиан 22“. 

Стилян Янев, 40 точки IB Diploma, Випуск 2013 

 


Реч от името на випуск 2013, произнесена на церемонията по дипломирането

... Днес е  28 юни 2013 – денят, в който ние с Ани получаваме нашите зрелостни свидетелства и ни бе отредена честта да напишем това приветствено слово към всички вас. Благодарим ви!

Маргарита Таскова, Анна Тодорова, първенци на випуск 2013

 


„Гимназия „Меридиан 22” е сигурна и надеждна инвестиция за бъдещето на моето дете, тъй като осигурява образование на международно ниво и прави детето ми конкурентно способно сред връстниците си от целия свят.

Учебните програми до 10 клас са достатъчно натоварващи, но основната цел на гимназията е не да натрупва стрес у своите възпитаници, а да осигурява тяхното спокойствие и сигурност, че получават стабилно образование.

Това, което като родител не можах да не забележа в предишната гимназия, в която синът ми учеше (също даваща възможността да се мине през 2-годишния курс на IB програмата), беше липсата на екипност и връзка между учениците от неговия випуск. Всичко се беше превърнало в бойно поле, което разделяше връстниците му на умни, богати и т.н. Подобно разделение в „Меридиан 22” отсъства. Всички работят за успеха на учениците на гимназията, както и за издигането на гимназията като IB училище в България. Синът ми вече не изпитва нежелание да прекарва времето си в училище, защото разбира, че там се поставят основите на неговото бъдеще първо като  ученик, а след това и като човек”.

Милена Цончева, майка на Димитър, Випуск 2012

 „Меридиан 22” е отличен пример за IB училище. Нашият син завърши своята последна година тук и сега очаква да замине за Университета „Стърлинг” в Шотландия”.

Нийл Лоусън, баща на Борис, IB Diploma Programme, Випуск 2012

 


 

„В това училище учениците са амбициозни и учителите също са амбициозни, а това неминуемо ще доведе до добър продукт, а с международната ІВ програма на младите хора се предлагат много повече възможности за реализация в живота”. 

Нирадж Кумар, баща на Рам Бамбани, IB Diploma Programme, Випуск 2012

 


 

„Ние избрахме „Меридиан 22” заради Дипломната програма на ІВ, която се предлага тук от тази година. Смятам, че това е една отлична гимназия най-вече в подготовката на младите хора как да се справят в живота и да се изградят като личности. 

Като бивш учител и човек, запознат с трудностите на професията, смея да твърдя, че учителите се справят блестящо. Те са не само компетентни по предмета си, но и знаят как да привлекат вниманието на учениците и да предизвикат интерес. И най-важното - за децата ни те са и приятели, към които не се колебаят да се обърнат за помощ и подкрепа. Впечатлява ме колко са загрижени учителите за своите възпитаници.Те винаги поддържат връзка с родителите и чрез този постоянен контакт аз винаги съм в течение на това, което се случва с детето ми, а също и с прогреса му в училище.

Гимназия „Меридиан 22” напълно оправдава очакванията ми на родител за едно добро училище. Дъщеря ми е доволна и щастлива в новото си училище, а това е най-важно за мен като майка”. 

Лилия Георгиева, майка на Ани – IB Diploma Programme, Випуск 2012


 

„За моя голяма радост в „Меридиан 22” учебната дейност е организирана отлично, а на подготовката за зрелостните изпити се поставя специален акцент. Учителите са отлични специалисти в своите области и умеят да ангажират вниманието на учениците. С приятелското си отношение към тях, те спомагат чрез пряк контакт да се разрешават проблемите им и им помагат  да се изграждат като знаещи самостоятелни личности”. 

Доц. д-р Милан Тотев, баща на Беата, Випуск 2011