Меридиан 22
World School
International Baccalaureate

Through high quality education to a better world!

Through high quality education to a better world!

Through high quality education to a better world!

История


                                         

Създадена през 1990 г. от инж. Радка Стаменова, фирма „Меридиан 22” ООД се утвърждава в бизнес средите не само като организатор на международни изложения в страната и чужбина, но и със своята образователна дейност. Амбицията за съчетаване на българските образователни традиции и изискванията на новото време намира израз в създаването на основно училище, гимназия и професионален колеж.

Фирма „Меридиан 22” вече 15 години е представител за България на водещи колежи и университети от чужбина. По желание ученици от училища „Меридиан 22” могат да завършат средното си образование в колежа „Сейнт Андрюс”, Кеймбридж, чийто изключителен представител за България е фирма „Меридиан 22”, и да получат английска диплома за средно образование.

 

Филм "Меридиан 22 - 20 години" 

 

 

Частна гимназия „Меридиан 22” работи от 1998 г. по утвърдените програми на Министерството на образованието и науката за интензивно изучаване на чужди езици (лиценз № РД 14-23/29.04.1998 на МОН). В последните години гимназията се специализира като английска езикова гимназия.Учениците от „Меридиан 22” през лятото повишават нивото на езиковата си култура в САЩ, Великобритания, Германия и други страни. Повече за обучението в гимназията може да намерите тук.

Най-значителната стъпка в своето развитие гимназия „Меридиан 22” направи с пълноправното си членство в Организацията  на международния бакалауреат (International Baccalaureate Organization), към която се присъедини през юни 2009 г. След близо осемнадесетмесечен процес на подготовка и работа по покриването на задължителните изисквания за получаване на лиценз, Частна гимназия „Меридиан 22” беше инспектирана от представители на ІВ и шест седмици след визитата, училището беше оторизирано като IB World School (№ 4671) с правото да прилага Дипломната програма на Международния бакалауреат (ІВ Diploma Programme) от учебната 2009/2010 година.

 

Повече за Дипломната програма на IB.

 

Повече информация за Дипломната програма на IB в „Меридиан 22“ може да намерите в секцията за IB на нашия уебсайт и в брошурата ни.