Меридиан 22
World School
International Baccalaureate

Събития

Приключване на учебната 2017/2018 година и дипломиране на випуск 2018

29.06.2018 г.

 

На 29. юни се състоя тържеството по случай края на учебната 2017/ 2018 година и церемонията по дипломирането на випуск 2018.

Тържеството бе открито с аплодисменти в чест на влизащия випуск 2018.

Приветствие поднесе г-жа Даниела Куманова, директор на Гимназия „Меридиан 22“. В словото си тя направи обзор на изминалата учебна година, богата на академични постижения, училищни събития и изяви и белязана от различни инициативи и каузи.

Припомнихме си високите постижения на участниците в олимпиадите по български и английски език, състезанието по български език “Стъпала на знанието“, участието в ежегодния конкурс по творческо писане на английски език, организиран от Американския университет в Благоевград и фондация „КОРПлюС“, конкурс за превод от и на английски език, организиран от Нов български университет. Отбелязахме и високите резултати на матурите и успешния прием на наши зрелостници в чуждестранни университети. Припомнихме си и как се забавлявахме на училищния конкурс за най-страховита стая за Хелоуийн, на коледното тържество, на фестивала на науките, като не забравихме и да споменем благотворителната кауза, зад която всички застанахме- набиране на средства за лечение на млада надежда на юношески футболен клуб „Царско село“, събирани по време на нашия благотворителен коледен базар, организиран и проведен изцяло от учениците на Гимназия „Меридиан 22“.

Спомнихме си и за конкурса за любовна поезия, вдъхновил учениците от 9. клас да създадат своя любовна лирика на английски. А също така и за екологичните инициативи на нашите питомци- събиране на хартиени и електронни  отпадъци.

Не на последно място се върнахме на датата 26. април, на която в салона на Софийската опера и балет с тържествен концерт отбелязахме 25-годишнината на училище „Меридиан 22“.

Връчени бяха грамоти и награди за пълно отличие- 11 ученици, за отличен успех и активно участие в училищния живот, за отличен успех и творчески постижения. Отличени бяха и класът на годината, ученикът на годината, както и първенецът на випуск 2018.

А бъдещата осмокласничка Жаклин Таракчи, деветокласничката Никол Атанасова и зрелостникът Хади Хамзе развълнуваха всички със своя музикален талант.