Меридиан 22
World School
International Baccalaureate

Събития

Предварителен прием в британски и европейски университети за 2018-2019 учебна година 22.01.2018 г.

23.01.2018 г.

 

Частна гимназия „Меридиан 22” съобщава с радост, че нашите дванадесетокласници от випуск 2018 получиха покани от престижни университети в Обединеното кралство и Холандия за следните специалности:

 

University of Warwick

Един от по-новите английски университети, основан през 1965 г. Има над 30 департамента в областите изкуство, медицина, експериментални и социални науки. Университетът е отдаден на изследователската работа. Класиран на 8-о място според League Table Ranking на The Complete University Guide. Обучават се над 18 000 студенти. (Математика).

 

University of Surrey

Един от водещите университети в Обединеното кралство, избран от „Таймс“ за университет на 2016-та. Специализиран в науки и технологии. Университет, ориентиран към изследователска дейност, стремящ се към развиване както на обучението, така и на научната работа и напредъка в науката и разпространението на знания. В него е основан първият в света учебен център по квантова биология. Четирикратен носител на „Кралската награда за висше и продължаващо образование“.(Счетоводство и финанси).

                      

University of Sheffield

Един от най-добрите университети в Англия, а по отношение на журналистиката и медиите- най-добрият в момента. Един от оригиналните “redbrick“ университети, основан през 1897г.

В момента там се обучават над 25 000 студенти в шест факултета. Ориентиран сериозно към научните изследвания, университетът се гордее с петима нобелови лауреати в областта на медицината и химията. (Журналистика/ Медии и комуникация).

 

Newcastle University

Университетът представлява процъфтяваща общност от над 27 000 студенти от над 130 държави. На първо място в Обединеното кралство в компютърните науки, на трето в английския език и на 4-то в медицинските изследвания. Притежава световна репутация като университет, отдаден на научните изследвания, особено в областта на медицината, науката и инженерството, социалните науки и хуманитаристиката. Според Research Excellence Framework за 2014 година университетът е на 16-то място в Обединеното кралство по отношение на научните изследвания, като 78% от научната му продукция е считана за световнозначима. (Медии и комуникации)

 

University of East Anglia

Университетът е създаден през 60-те години на ХХ в. Известен е както със стабилните си академични резултати, особено в областта на социалните науки, така и с уникалния дизайн на кампусните сгради, разположени в обширна паркова среда. „Сейнсбъри център за изкуство“  е проектиран от световноизвестния архитект Норман Фостър. Сред  възпитаниците му са световноизвестният писател Казуо Ишигуро и нобеловият лауреат за физиология/медицина Пол Нърс.(Счетоводство и финанси)

 

Loughborough University

„Най-големият озеленен кампус в Англия“, „официален тренировъчен лагер на английските спортисти на олимпиадата през 2012г.“, „голяма международна общност от студенти“- това са само част от характеристиките на университета. Освен с отлична база за спорт, университетът разполага и с библиотека, съдържаща над 500,000 тома и над 30,000 електронни ресурса. (Медии и комуникации)

 

Coventry University

С много висок рейтинг сред международните студенти. Кампусът му е разположен в сърцето на град Ковънтри. Предлага множество условия за спорт. Бенефициент е и на китайската правителствена културна програма, по която на негова територия е изграден един от най-големите центрове „Конфуций“ за китаистика и далекоизточни култури. (Интериорен дизайн; счетоводство и финанси).

 

Falmouth University

Наследник на Falmouth School of Art, открито през 1902 г. Малък, специализиран в областта на изящните изкуства университет, предлагащ както традиционна учебна среда от студиа, така и различни съвременни и иновативни условия. Разположен в невероятна природна среда покрай крайбрежието на Корнуол. Носител на отличието TEF Gold, присъждано на образователни институции с постоянен и изключителен принос към образованието. (Интериорен дизайн).

 

Fontys University of Applies Sciences

Един от най-големите университети в Холандия с над 44 000 студенти, 29 института и многобройни кампуси, разположени предимно в южната част на страната. Предлага обучение на английски, тъй като чуждестранните студенти са приоритет в този университет. Специализиран в областта на приложните науки и икономиката. (Международен бизнес и право).

 

Vrije Universiteit Amsterdam

Най-старият университет в Холандия, основан без участието на Църквата или държавата. Още от самото начало университетът утвърждава свой собствен образователен стандарт, който поставя студента в центъра, като го насърчава да развива своето независимо и креативно мислене. Според холандската класация The Leiden Ranking университетът е на второ място в страната. Силно ориентиран към научните изследвания. Наброява над 23 000 студенти от цял свят. (Information Studies: Languages and Media).

 

Cardiff University

Основан през 1883 година и разположен в сърцето на столицата на Уелс. Университетът има два основни кампуса, единият от които е дом на медицинските специалности и граничи с Университетската болница на Уелс, 26 академични школи, организирани в три колежа, над 30 000 студенти. Сред преподавателите му има трима нобелови лауреати в областта на медицината и химията. (Журналистика).

 

University of Strathclyde

Основан през 1796-та година. Един от най-старите университети в Шотландия и първият технологичен университет. Университетът е специализиран предимно в областта на технологиите и науките. Научните изследвания също са във фокуса на дейността му, с особен интерес към здравеопазването и енергетиката. Разположен е в непосредствена близост до центъра на Глазгоу. Сред завършилите университета е и викторианският лекар, мисионер и изследовател на Африка, един от най-забележителните хора на своето време - Дейвид Ливингстън. (Журналистика).

 

Northumbria University

Основан през 1969 година като политехнически университет, днес той наброява над 30 000 студенти от около 135 страни. Университетът работи и по програми за сътрудничество за обучение извън Обединеното кралство - в Индонезия и Сингапур.

Университетът се състои от три кампуса, два от които разположени основно в центъра на Нюкасъл. Третият кампус се намира в Лондон. Особено внимание заслужава библиотеката на университета, която дава достъп до над 550 000 книги, 822 000 електронни книги и над 108 000 журнала. Класиран на 55-то място в класацията на League Table Ranking на The Complete University Guide.(Интериорен дизайн)