Меридиан 22
World School
International Baccalaureate

Събития

Предварителен прием в британски университети за 2015-2016 учебна година

05.06.2015 г.

Припомняме, че нашите дванадесетокласници от випуск 2015 получиха покани от няколко престижни университета в Обединеното кралство:

 

University College London (UCL) - първият университет в Лондон, както и първият британски светски университет, който приема студенти независимо от тяхната религия и пол. За 2014 г. е на пето място сред десетте най-добри университети в света според университетската класация (QS World University Rankings) и e най-добрият във Великобритания по отношение на изследователската работа. (История на изкуството и материалознание)

 

Durham University – третият най-стар университет във Великобритания след Оксфорд и Кеймбридж,  водещ европейски образователен център от 1000 години. За 2015 г.  е поставен на 5 място в The Complete University Guide и на 6 в The Timesand The Sunday Times Good University Guide, а за 2014 – на 83 място в Световната класация за висше образование. (Международно право)

 

Queen Mary University of London – утвърдена институция с богат академичен принос, един от най-големите колежи на Лондонския университет. Член е на групата „Ръсел” на водещите университети в Обединеното кралство. (Право; Маркетинг и мениджмънт)

 

University of Westminster – Училището по бизнес на Университета е един от водещите центрове в Лондон за бизнес образование с редица международни и професионални акредитации. (Маркетинг)

 

University of Greenwich – един от най-големите университети в Лондон по брой на студенти, със силна насоченост върху изследователската дейност и значимо присъствие в научната общност. Тази амбициозна институция, която празнува своята 125 годишнина през 2014 г., има иновативен и модерен подход към преподаването, изследователската работа и инициативността. (Маркетинг)

 

Royal Holloway, University of London – на 12. място в Обединеното кралство, 36. в Европа и 102. според класацията на „Таймс” за  университетите в света (Times Higher Education World University Rankings) за 2013. (Политика и международни отношения)

 

London Metropolitan University – този модерен и прогресивен университет е същевременно и една от най-старите образователни институции в Лондон, наградена с вай-високото отличие за академичните й стандарти при последното оценяване на Агенцията за осигуряване на качеството (Quality Assurance Agency). Курсовете му са акредитирани от професионални, държавни и регулаторни органи. (Бизнес мениджмънт)

 

University of Southampton – един от основателите на престижната група „Ръсел“ от елитни британски висши учебни заведения и сред водещите в научните изследвания. В световните класации е в първия 1% най-добри университети (QS world university rankings 2014-15), на 94 място (от 800) и на 17 в Обединеното кралство (QS world university rankings 2014-15) (Тонрежисура).

 

University of Surrey – водещ университет в Обединеното кралство, който се намира в гр. Гилдфорд, Съри. Тази амбициозна институция с богата научноизследователска дейност, е класирана сред първите шест в таблицата на „Гардийн” за 2014 г. според „Таймс” – „Съри е една от последните най-успешни истории в университетския свят”. (Право и международни отношения”)

 

University of Aberdeen – основан през 1945 г., това е третият най-стар университет в Шотландия и петият в Обединеното кралство. Неизменно се нарежда в първия 1% на най-добрите университети в света и е 79 от 750 в областта на научните изследвания (CWTS Leiden Ranking 2014). (Право и европейски правни науки)

 

University of Glasgow – основан през 1451 г.1 той е четвъртият най-стар университет в англоговорящия свят. Класиран на 51. място в света (QS World University Rankings 2013) и четвърти в Обединеното кралство по удовлетвореност на международните студенти. (Бизнес мениджмънт)